Ytterligare ett singelsläpp från mig och David. Enjoy!

 

Jag och Fredrik gör musik. Det låter såhär ibland, men oftast inte.

 

Blur är på g med nytt med album och första singeln är bland det trevligaste jag hört på länge från Bluringarna.

To the lo-o-o-o-o-o-o-o-cal! I go out.

Min kära vän David skickade en länk med detta videoklipp förra veckan. Märkligt så det förslår, men ändå riktigt jävla bra!

Nya singeln från Modest Mouse lovar gott inför nytt skivsläpp! Fastnade aldrig för det de gjorde efter ”We Were Dead Before The Ship Even Sank”-skivan, men nu verkar grabbarna vara tillbaka på banan och det låter som det gamla hederliga Modest Mouse igen!

Pull The Curtains från Grandaddy får mig att klappa händerna lite småförtjust såhär en måndagskväll. Och så var det med det!

Bandet med världens i särklass bästa bandnamn får starta morgonen tillsammans med morgonkaffet.

Som om det inte räckte med att släppa ett dubbelalbum med 22 låtar förra året! Nu har de även släppt ett album med låtarna som inte platsade på dubbelalbumet. Bra skit. Varför gjorde dom inte ett trippelalbum?

Debutskivan är riktigt trevlig! Så trevlig att de förtjänar ett inlägg på EnFinKarl. Inte illa med andra ord. Gillar upplägget med tvåmansband och i detta fall rör det sig om trummis och basist. Det kan väl inte låta så roligt var första tanken, men jävel vad det låter. Basen låter som gitarr, bas och synth samtidigt och han spelar ytterst smakfullt på sin lilla bas! 

Ny platta från gänget som var mina husgudar under en lite för lång period i min ungdom, sedan kom ”The Green Album” och allt lät plötsligt platt och tråkigt med undantag för Hash Pipe och Island In The Sun. Under de senaste åren har de släppt skivor som varit fyllda med glada melodier och trevligt tunga gitarrer, men aldrig lyckats få mig fast så som ”Blue Album” och ”Pinkerton” fick. Nu har de alltså släppt nytt igen och förväntningarna var givetvis inte skyhöga och kanske just därför gillar jag det! Riktigt mycket till och med! De har i min mening hittat tillbaka lite till den magi som de två första skivorna hade. Konstig låt att ha som första singel då den är högst medioker, men resten av plattan får mig att glatt stampa med foten!

Annons

2011 © Kimmy Bolke