THIS IS OUR SCIENCE (Fake Four Inc, 2011) 

Astronautalis letade sig fram till mig via min vän Iida. Hon tipsade mig om This is Our Science via ett sms och jag var säker på att det skulle vara ett skränigt indiepopbands bortglömda debutskiva. Så jag ignorerade tipset, för jag var väldigt inne på hiphop just då. Sen hade jag tråkigt på jobbet en dag och lyssnade ändå och innan första låten ”The River, The Woods” var slut så hade jag beställt albumet på vinyl från US of A.

Jag vet att Fredrik tycker att det här låter väldigt mycket Linkin Park, en koppling som jag själv inte förstår, men den här skivan är en av de som jag lyssnat absolut mest på det senaste året. En skön blandning av hiphop, indiepop, Tom Waits och electro gör den här skivan till ett ess i rockärmen i vilken skivsamling som helst.

Chansen finns att min dotter kommer att plocka upp den här skivan om 15 år och skratta åt sin mossiga gubbe till far, men 2012 så känns den här skivan fortfarande helt magisk. Många tack Iida, jag lovar att lyssna på dina tips direkt i framtiden.

Kommentera

Connect with Facebook
2011 © Kimmy Bolke