Elephant Eyelash (Anticon, 2005) 

Att jag gillar experimentell eller ”leftfield” hiphop är knappast en hemlighet och det här är på sätt och vis källan till mina musikaliska preferenser.

2005 eller 2006 (om detta tvistar de lärde) var min flickvän på en festival i Barcelona och hade med sig en suspekt cd hem till mig. Hon hade sett bandet live och kände då att jag hade älskat det. Runt den tiden levde jag punk och pop och hade ytterst liten insyn i andra musikstilar men det här albumet öppnade på sätt och vis mina ögon (eller öron.)

Det var knappast kärlek vid första ögonkastet, men efter ett gäng lyssningar så växte skivan och blev en av de där som man inte kan sluta lyssna på. Jag håller fortfarande albumets öppnare Crushed Bones som en av mina absoluta favoritlåtar. Den där mixen av lofi, pop, hiphop och folkrock är lite märklig men faktum är att det är ett helgjutet album och en av de viktigaste skivorna i min skivsamling. Why? har konsekvent gjort mig lycklig med sina efterföljande alster och hålls oerhört högt hemma i det Bergströmska radhuset. Visst motstånd möts dock från den yngsta familjemedlemmen, men jag räknar med att ha fått henne hooked inom hennes första levnadsår.

 

Kommentera

Connect with Facebook
2011 © Kimmy Bolke